Νέα

Εδώ θα βρείτε δημοσιευμένα νέα και ειδήσεις σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στο χώρο των υπαίθριων αθλημάτων και των αποστολών περιπέτειας.

Με κλικ στον τίτλο κάθε άρθρου, μπορείτε να το ανοίξετε στη δική του σελίδα.Όσοι πιστοί... PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Γιάννης   
Σάββατο, 23 Αύγουστος 2008 15:57
Αρκετοί φίλοι ενδιαφέρονται για την πορεία. Να δούμε. Το συχνότερο είναι να ακούς το γνωστό "αχ θέλω πολύ, αλλά δεν έχω χρόνο, ίσως για κάποιες μέρες". Κοινό πρόβλημα στους περισσότερους σήμερα με το τρέξιμο της καθημερινότητας, εμείς έχουμε το πλεονέκτημα ότι είχαμε ήδη προβλέψει αυτό το χρόνο για ταξίδι...
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 23 Αύγουστος 2008 16:00
 
Ελληνικοί Ορίζοντες 2008 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Γιάννης   
Τετάρτη, 20 Αύγουστος 2008 09:54

Η Σχολή Υπαίθριων Αθλημάτων magitsis.gr οργανώνει φέτος την αποστολή ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ 2008, μια ποδηλατική διαδρομή που θα περάσει από τα τέσσερα ακραία σημεία της ελληνικής επικράτειας (Ορμένιο Έβρου στο βορρά, Πύθιο στην ανατολή, Σαγιάδα Θεσπρωτίας στη δύση, Ταίναρο Πελοποννήσου στο νότο). Η πορεία Ελληνικοί Ορίζοντες 2008 θα διασχίσει την Ελλάδα καλύπτοντας απόσταση 2500 χιλιομέτρων σε 25 μέρες. Το ταξίδι θα ξεκινήσει από το ακριτικό Ορμένιο, και θα καταλήξει στην Αγριά της Μαγνησίας, όπου και η πατρίδα των φίλων που θα ξεκινήσουν το εγχείρημα.

Για ένα χρόνο προετοιμαστήκαμε για την "Αργοναυτική Εκστρατεία" με ποδήλατα από την Αρχαία Ιωλκό στην Αρχαία Κολχίδα, ένα ταξίδι 2300 χιλιομέτρων που θα ξεκινούσαμε στις 20 Αυγούστου του 2008 (βλ. άρθρο εφημ. ΤΑ ΝΕΑ 7/8/2008), όμως λίγες μέρες πριν την έναρξη... άρχισε πόλεμος στην Γεωργία και το ταξίδι αυτό αναβλήθηκε καθώς η άφιξη στον προορισμό δεν θα ήταν εφικτή (ή θα ήταν ιδιαίτερα ριψοκίνδυνη). Μετά από αυτό λοιπόν αποφασίσαμε να κάνουμε τους Ελληνικούς Ορίζοντες 2008, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία και σε άλλους Έλληνες να απολαύσουν μαζί μας τη μαγεία του ταξιδιού στην Ελλάδα.

Θέλουμε να βοηθήσουμε κυρίως νέους ανθρώπους με όρεξη να προσεγγίσουν τη φύση τον αθλητισμό την υγεία και την αναψυχή. Θέλουμε να δείξουμε και να αποδείξουμε ότι ο τουρισμός με ποδήλατο είναι η πιο συναρπαστική μορφή αναψυχής για μια χώρα σαν την Ελλάδα. Να προβάλλουμε την ελληνική φύση, περνώντας από περιοχές όπως ο Έβρος, το Πόρτο Λάγος, το Παρθένο Δάσος Φρακτού Ελατιάς και Σημύδας της Ροδόπης, η λίμνη Κερκίνη, η μακεδονική πεδιάδα, ο γύρος των Πρεσπών, ο Αμβρακικός, το Αιτωλικό, ο γύρος της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, η δυτική Πελοπόννησος, η Μάνη, η ορεινή Αρκαδία.

Ο Σεπτέμβριος είναι ο "καλύτερος" μήνας διακοπών στην Ελλάδα. Οι καύσωνες έχουν περάσει, το τουριστικό κύμα έχει περάσει, και αυτοί που ξέρουν να απολαμβάνουν τη φύση προτιμούν τότε να την προσεγγίζουν. Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου θα έχουμε μικρή πιθανότητα να συναντήσουμε βροχές στα βουνά, ενώ μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου θα έχουμε "διαφύγει" από αυτή την άποψη στη Δυτική και τη Νότια Ελλάδα.

Ανοιχτή συμμετοχή

Η συμμετοχή στους Ελληνικούς Ορίζοντες 2008 είναι ανοιχτή και ελεύθερη. Καθένας μπορεί να συμμετέχει όσες μέρες θέλει σε οποιοδήποτε κομμάτι της διαδρομής. Οι οργανωτές προσφέρουν εμπειρία, εμψύχωση και τεχνική υποστήριξη όσον αφορά το ποδήλατο και η συμμετοχή στην πορεία δεν απαιτεί εξαιρετικές ικανότητες, ωστόσο γίνεται με την προσωπική ευθύνη του καθενός και απαιτεί μια καλή φυσική κατάσταση και βασικές δεξιότητες αυτοσυντήρησης. Μπορεί κάποιος να έχει αυτοκίνητο συνοδείας αλλά το αυτοκίνητο δεν θα ακολουθεί την πορεία την ημέρα. Οι διανυκτερεύσεις θα είναι κοινές σε χώρους για κατασκήνωση (όπου θα είναι δυνατό ελεύθερη) και είναι απαραίτητη η συντροφικότητα και η ομαδικότητα. Οι συμμετέχοντες λειτουργούμε όλοι με πνεύμα συνεργασίας και οι έμπειροι στηρίζουν και εμψυχώνουν τους υπόλοιπους.

Καθένας οφείλει να έχει ένα λειτουργικό ποδήλατο σε καλή κατάσταση, κατά προτίμηση του τύπου MTB/ATB ιδίως αν λάβει μέρος στα δύο χωμάτινα κομμάτια του Ν. Δράμας και Φλώρινας. Θα έχουμε εργαλεία για βασικές επιδιορθώσεις και συντήρηση - αλλά δεν μπορείτε να απαιτήσετε από κανέναν να φτιάξει το υδραυλικό σας δισκόφρενο στη μέση του πουθενά! Για εφόδια που ίσως χρειαστείτε ρίξτε μια ματιά εδώ. Όσον αφορά στον καιρό, ίσως δοκιμάσουμε μια μεγάλη γκάμα θερμοκρασιών και καιρικών συνθηκών από χειμωνιάτικο καιρό μέχρι καύσωνα - έχετε υπόψιν ότι στα βουνά της Ροδόπης και της ΒΔ χώρας εάν μας "πιάσει καιρός" ίσως ζήσετε μια "μίνι χειμωνιάτικη περιπέτεια" στη μέση του καλοκαιριού με βροχή και κρύο.

Ενημέρωση σελίδας κατά την πορεία

Κατά τη διάρκεια της πορείας η σελίδα θα ενημερώνεται για τη θέση της πορείας, ενδιαφέροντα συμβάντα, τα πρόσωπα που συμμετέχουν κλπ.

Η διαδρομή

Μελετείστε τη διαδρομή της πορείας στο χάρτη και σε πραγματικό έδαφος αναλυτικά εδώ. Υπόδειξη: μπορείτε να τυπώσετε το φύλλο δεδομένων (cue sheet) της διαδρομής.

Κατά την πορεία, οι οργανωτές θα έχουν μαζί τους λεπτομερείς χάρτες, τους οποίους οι συμμετέχοντες θα μπορούν να δουν (καθημερινό briefing). Υπάρχει η δυνατότητα να σταλούν οι χάρτες με Η/Τα.

Γενικό πλάνο: η διαδρομή δίνεται κατά προσέγγιση. Έχει προβλεφθεί μία ημέρα "ρεζέρβα" για μη-προβλέψιμους λόγους (π.χ. καιρικές συνθήκες).

Ημέρα 1 (Πα 5): Ορμένιο - Φέρες, 146
 • Μια καλή αρχή, σε επίπεδη διαδρομή.
Ημέρα 2 (Σα 6): Φέρες - Πόρτο Λάγος (Λιμνοθάλασσα Βιστωνίδας), 124
 • Ευχάριστη κατάληξη στα μαγικά τοπία του Πόρτο Λάγος.
Ημέρα 3 (Κυ 7): Πόρτο Λάγος - Παρανέστι, 71
 • Η διαδρομή μας ακολουθεί την κοιλάδα του Νέστου. Λιγότερα χιλιόμετρα, γιατί ετοιμαζόμαστε για τις επόμενες 2 μέρες, και προμηθευόμαστε τρόφιμα.
Ημέρα 4 (Δε 8): Παρανέστι - Δάσος Φρακτού (θέση Καλύβια), 51
 • Οι χωματόδρομοι και η άγρια ομορφιά των δασών του Ν. Δράμας.
Ημέρα 5 (Τρ 9): Φρακτό - Κάτω Νευροκόπι, 115
 • Περνάμε τα βαθιά δάση ερυθρελάτης και σημύδας, και τον άνω ρου του ποταμού Νέστου.
Ημέρα 6 (Τε 10): Κάτω Νευροκόπι - Λίμνη Κερκίνη, 105
 • Περνάμε από την κοιλάδα του Προδρόμου ανάμεσα στο Μενοίκιο και τα όρη Βροντούς. Κατάληξη στη γαλήνη της Κερκίνης.
Ημέρα 7 (Πε 11): Κερκίνη - Γιαννιτσά, 112
 • Περνάμε τη λίμνη Δοϊράνη και τον ποταμό Αξιό.
Ημέρα 8 (Πα 12): Γιαννιτσά - Φλώρινα, 110
 • Ο πλούσιος μακεδονικός κάμπος, η Έδεσσα, η κοιλάδα του Άγρα, λίμνες Βεγορίτιδα και Πετρών.
Ημέρα 9 (Σα 13): Φλώρινα - Πύλη (Πρέσπα), 69
 • Η μεγάλη ανάβαση προς Πισοδέρι. Ο κατάφυτος Βαρνούντας. Δύο εναλλακτικές διαδρομές προς τις Πρέσπες, από το δάσος (χώμα, υψόμ 1943μ., για πιο έμπειρους) και από τον ασφάλτινο δρόμο μέσω Πισοδερίου.
Ημέρα 10 (Κυ 14): Πρέσπες - Καστοριά, 60
 • Μερικές μέρες με λιγότερα χιλιόμετρα λόγω... βουνών και γραφικών λιμνών. Κάνουμε το γύρο των Πρεσπών. Καταλήγουμε στη γραφική Καστοριά, όπου κάνουμε τον απογευματινό γύρο του νησιού του Προφ. Ηλία.
Ημέρα 11 (Δε 15): Καστοριά - Κεφαλοχώρι (Σαραντάπορος), 68
 • Καταπληκτικά βουνά, βουνά, βουνά. Πολλά βουνά. Εμείς όμως δεν ανησυχούμε αφού η τρέλα δεν πάει στα βουνά.
Ημέρα 12 (Τρ 16): Γιάννενα, 85
 • Τα στενά του Σαρανταπόρου με το δρόμο πλάι στο ποτάμι. Η Κόνιτσα. Η δυτική πεδιάδα των Ιωαννίνων και η λίμνη.
Ημέρα 13 (Τε 17): Γιάννενα - Σαγιάδα, 104
 • Ορεινή διαδρομή. Κατάληξη στο δυτικότερο σημείο της Ελλάδας.
Ημέρα 14 (Πε 18): Σαγιάδα - Πάλαιρος, 140
 • Περνώντας από την Πρέβεζα και τα μέρη της Βόνιτσας, ξαναθυμόμαστε τα ποδηλατικά χιλιόμετρα.
Ημέρα 15 (Πα 19): Πάλαιρος - ποταμός Εύηνος, 129
 • Η όμορφη μοναξιά των δυτικών ακτών της Αιτωλοακαρνανίας. Ο Αχελώος, το Αιτωλικό, και βέβαια ο γύρος της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου.
Ημέρα 16 (Σα 20): Κουρούτας, 123
 • Μπαίνουμε στην Πελοπόννησο. Καταλήγουμε στην απέραντη παραλία στο κάμπινγκ του Κουρούτα.
Ημέρα 17 (Κυ 21): Κουρούτας - Καλαμάτα, 136
 • Ο Καϊάφας και η δυτική Πελοπόννησος σε όλη της τη δόξα. (Βλέπουμε και τα καμμένα...)
Ημέρα 18 (Δε 22): Καλαμάτα - Κοκκινόγια, 120
 • Ο κόσμος της Μάνης, κάτω από τον Ταΰγετο. Επίσκεψη στο Διρό αν υπάρχει χρόνος.
Ημέρα 19 (Τρ 23): Κοκκινόγια - Νέα Μαραθέα, 56
 • Επίσκεψη στο Ταίναρο, στο νοτιότερο ακρωτήριο.
Ημέρα 20 (Τε 24): Ν. Μαραθέα - Καρίταινα, 120
 • Στην ιδιαίτερη ορεινή Αρκαδία.
Ημέρα 21 (Πε 25): Καρίταινα - Καλάβρυτα, 109
 • Η γραφική Στεμνίτσα, ο ποταμός Λούσιος, η Δημητσάνα. Επίσκεψη στο Σπήλαιο των Λιμνών στα Καστριά του Χελμού.
Ημέρα 22 (Πα 26): Καλάβρυτα - Γραβιά, 105
 • Κατάβαση στο φαράγγι του Βουραϊκού μέχρι το Διακοφτό. Από το Αίγιο περνάμε με το πλοίο απέναντι στον Άγ. Νικόλαο. Μετά το Γαλαξίδι και την Ιτέα ακολουθεί η ανάβαση στη Γκιώνα.
Ημέρα 23 (Σα 27): Γραβιά - Ανάβρα Όθρυος, 82
 • Κατάβαση Μπράλου, ανάβαση στη δυτική Όθρυ.
Ημέρα 24 (Κυ 28): τερματισμός στην Αγριά, 76
 • Άφιξη το απόγευμα. Ευχές για του χρόνου πάλι!

Χρόνος έναρξης

Τελευταία νέα: η πορεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ 2008 ξεκινά από το Ορμένιο Έβρου στις 5 Σεπτεμβρίου. Να είσαι εκεί. (Από το βράδυ για να γνωριστούμε ή πρωί πρωί!)

Μήπως νομίζεις ότι και εσύ δεν μπορείς; - Είναι πιο απλό από ότι νομίζεις: δες εδώ.

Επικοινωνία για την πορεία

 • Email: - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
 • Κιν. α) 6977456445 - β) 69797104560 9:00-13:00 & 21:00-22:00 κατά προτίμηση
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 14 Μάρτιος 2010 14:51
 
Η απόφαση PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Γιάννης   
Δευτέρα, 18 Αύγουστος 2008 00:00

Ε λοιπόν αυτό δεν το περιμέναμε. Να ετοιμάζεσαι για ένα ταξίδι 2300 και περισσότερο χιλιομέτρων σε τρεις χώρες για έναν ολόκληρο χρόνο, ένα ταξίδι τόσο συμβολικό, να ανακοινώνεις ότι σε 12 μέρες το ταξίδι ξεκινάει, και μερικές μέρες πριν ξεκινήσεις... να αρχίσει ο πόλεμος.

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 23 Αύγουστος 2008 21:05
Περισσότερα...
 
Αναβάσεις σε βουνά του εξωτερικού - αθλητική προετοιμασία και εκγύμναση 17/8/2008 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Νίκος   
Σάββατο, 09 Αύγουστος 2008 00:00

Ανάβαση στο Κιλιμάντζαρο και 5895 μέτρα τα Χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά

Η εξόρμηση προγραμματίζεται από 23 Δεκεμβρίου 2008 μέχρι 4 Ιανουαρίου 2009.

Η ανάβαση στο βουνό θα γίνει από την κλασσική διαδρομή Μarangu route, η ομάδα της σχολής μας θα έχει πλήρη υποστήριξη από τοπικό γραφείο και υπεύθυνος συνοδός θα είναι ο ΚΦΑ Νίκος Μαγγίτσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη σχολή www.magitsis.gr για περισσότερες πληροφορίες. Η αθλητική προετοιμασία των μελών της ομάδας θα ξεκινήσει στις αρχές Οκτώβρη και θα διαρκέσει 10 Σαββατοκύριακα.

 

Ανάβαση στο Λευκό όρος των Γαλλικών Άλπεων στα 4807 μέτρα υψόμετρο από 24 Αυγούστου 2009 μέχρι 3 Σπτέμβρη 2009.

Στο βουνό η ομάδα θα βρίσκεται από 26 έως 29 Αυγούστου από την κλασσική διαδρομή και την κόψη και το καταφύγειο του Gouter.

 

Τελευταία Είδηση - 8/7/2008

Αλλόνησος - Αγριά Μαγνησίας με θαλάσσιο καγιάκ χωρίς στάση.

Δράστες? - Νίκος Μαγγίτσης (39) και Γιώργος Ράιος (19)... Αγριώτες

Πού? - Στο βόρειοδυτικό Αιγαίο και στον Παγασητικό κόλπο

Πότε? - Δευτέρα 7/7/2008 από 05:00 μέχρι 23:30

Πόσες ώρες? - 18,5 ώρες ασταμάτητα!

Πόσα χιλιόμετρα? - 74 ναυτικά μίλια = 133 χιλιόμετρα

Αποτέλεσμα: 74 μίλα σε 18,5 συνεχόμενες ώρες σημαίνει σχεδόν 4 μίλια/ώρα!!!

Γιατί? - Έλα ντέ...

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 19 Αύγουστος 2008 16:19
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 3 από 3