Ελληνική προσπάθεια ανάβασης στην κορυφή του Έβερεστ το 2019 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Νίκος   
Τετάρτη, 05 Νοέμβριος 2008 13:18

 

Everest 2019 powered by VECHRO

South site/ Nepal

3 April - 30 May 2019

Members: Aliki Anastasopoulou , Nikolaos Mangitsis

Volos Alpine Club

HELLAS 

info: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  

 Cool

 

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ορειβατική αποστολή στην ψηλότερη κορυφή της Αφρικής.

Οι Έλληνες ορειβάτες έφτασαν στην κορυφή Uhuru με υψόμετρο 5895 μέτρα στις 29 Δεκ. 2008.

Οι Λάμπρος Τσιμπίδας και Νίκος Μαγγίτσης πάτησαν στο ψηλότερο σημείο της Αφρικής στις 08:20 το πρωί της 29 Μάη, ενώ στα 5681 μέτρα και στην κορυφή Gillman's Point έφτασαν οι Μαριέττα Δρίβα και Σόνια Αθανασίου. Τέλος ο Θέμης Δρίβας (13 ετών) αθλητής του ΕΟΣ Βόλου  ανέβηκε μέχρι τα Zeba Rocks και στα 4250 μέτρα.!!!!!!

Ανακοινώνεται ότι τα Χριστούγεννα του 2009 η σχολή μας θα διοργανώσει ανάβαση στο Κιλιμάντζαρο

και τον Φεβρουάριο του 2010 ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή των Άνδεων και της Νοτίου Αμερικής Ακονκάγκουα με υψόμετρο 6962 μέτρα.

 

Ξεκινά η ορειβατική αποστολή στην Κένυα - Τανζανία στις 23 Δεκ 2008 σε συνεργασία με το Alpine Travel και τον Γιώργο Αντωνακάκη.

Σκοπός της αποστολής είναι να βρεθούν νέοι ορειβάτες στο ψηλότερο βουνό της Αφρικανικής ηπείρου και να ανέβουν στο μεγάλο υψόμετρο των 5895 μέτρων.

Ο στόχος της αποστολής είναι να φτάσουν όλα τα μέλη της ομάδας στην ψηλότερη κορυφή του βουνού, στην κορυφή Uhuru στα 5895 μέτρα.

Σημαντικό στοιχείο αυτής της προσπάθειας είναι ότι ένα από τα μέλη της ομάδας είναι και ο Θέμης Δρίβας ο 13άχρονος αναρριχητής του ΕΟΣ Βόλου που φιλοδοξεί να παραλάβει τα σπήπτρα του νεότερου Έλληνα ορειβάτη που έχει ανέβει ποτέ στο υψόμετρο των 5895 μέτρων και στην κορυφή του Κιλιμάντζαρου. Μέχρι σήμερα ο νεότερος Έλληνας ορειβάτης που έχει πατήσει ποτέ στα 5895 μέτρα είναι ο Αγριώτης αθλητής του ΕΟΣ Βόλου Γιώργος Ράιος το Δεκέμβριο του 2006 και ήταν μόλις 16 ετών και 4 μηνών.

Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας θα είναι η Μαριέττα Δρίβα και η Σόνια Αθανασίου, ενώ την όλη προσπάθεια οργανώνει και προετοιμάζει η σχολή www.magitsis.gr.

Τον Θέμη Δρίβα προπονεί και προετοιμάζει ο πρώτος και μόνος Έλληνας που έχει ανέβει και στις επτά "7 summits" καθηγητής φυσικής αγωγής και αθλητισμού με μεταπτυχιακές σπουδές Νίκος Μαγγίτσης.

Πιο κάτω ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από προηγούμενες αναβάσεις στο Κιλιμάντζαρο καθώς η σχολή μας εκπαιδεύει, προπονεί και συνοδεύει ορειβάτες στην κορυφή του Κιλιμάντζαρο από το 1994.

Κλικ για προβολή!
Κλικ για προβολή!
Κλικ για προβολή!
Κλικ για προβολή!
Κλικ για προβολή!
Κλικ για προβολή!
Κλικ για προβολή!
Κλικ για προβολή!
Κλικ για προβολή!
Κλικ για προβολή!
Κλικ για προβολή!
Κλικ για προβολή!
Κλικ για προβολή!
Κλικ για προβολή!
Κλικ για προβολή!

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 01 Φεβρουάριος 2019 09:08