Από τα Γιάννενα στη Σαγιάδα PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Γιάννης   
Δευτέρα, 22 Σεπτέμβριος 2008 19:34

Στο δυτικότερο άκρο της Ελλάδας.

Αυτό που δεν μπορούν να ξεχάσουν τρεις ποδηλάτες που περνούν από τα Γιάννενα είναι τα γαλακτοκομικά: απίθανα γευστικό γιαούρτι, τυριά, κλπ. Ήταν προχωρημένο μεσημέρι όταν φτάσαμε στη Μεταμόρφωση, όπου ανακαλύψαμε μια βιοτεχνία γαλακτοκομικών. Η πείνα έκανε τα νοστιμότατα αυτά πράγματα δυο φορές καταπληκτικά!...

Οι Γιαννιώτες υπεύθυνοι ενός γηπέδου θα μας προσφέρουν αφράτο γρασίδι για τις σκηνές μας, δίπλα στο νερό της λίμνης. Ξυπνήσαμε το πρωί με μια αλλαγή του καιρού κάτι παραπάνω από εμφανή: μια θερμοκρασία που δεν πρέπει να ξεπερνούσε τους 5-6 βαθμούς. Δε μας έφτανε η βροχή, θα έχουμε και κρύο;

Ο δρόμος Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας είναι υποδειγματικά χαραγμένος, περνώντας μέσα από τα βουνά. Τα βουνά διαδέχονται το ένα το άλλο ασταμάτητα, οι ανηφόρες έχουν μια σταθερή ήπια κλίση και οι κατηφόρες είναι απολαυστικές μέσα στις καταπράσινες πλαγιές.

Προχωρημένο το απόγευμα όταν φτάνουμε στη Σαγιάδα. Ένα μέρος που δεν περιμέναμε κάτω από τα ξεροβούνια του βορρά: οι ελαιώνες και οι πορτοκαλεώνες θυμίζουν έντονα το τοπίο της Κέρκυρας.

Η απέραντη έρημη παραλία της Σαγιάδας σε αυτό το άκρο της ελληνικής γης μας υποδέχεται, μια παραλία απέραντη και έρημη αφού λόγω της εποχής δεν έμεινε ούτε ένας τουρίστας κλπ. Όλος ο χώρος είναι δικός μας να στήσουμε τις σκηνές μας.

Ένα ξύλινο σπιτάκι γίνεται η κουζίνα όπου θα μαγειρέψουμε μια υπέροχη μακαρονάδα με σάλτσα και θα γευματίσουμε στο φως της λάμπας, ενώ η θάλασσα μας νανουρίζει μπροστά από το κρώξιμο ενός γλάρου που κι αυτός ξεχάστηκε όπως και μεις στην έρημη παραλία της Σαγιάδας.

Κλικ για προβολή!
Κλικ για προβολή!
Κλικ για προβολή!
Κλικ για προβολή!
Κλικ για προβολή!
Κλικ για προβολή!
Κλικ για προβολή!
Κλικ για προβολή!

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 22 Σεπτέμβριος 2008 19:43